Wikströms – Det familjära företaget

Wikströms är ett anrikt civiltryckeri i Uppsala, grundat 1917, som specialiserat sig på grafisk produktion och problemlösning.

Eftersom vi och våra kunder värdesätter att ha full kontroll på alla ingående delar har vi samlat alla funktioner i samma hus. Prepress, offset- och digitaltryck samt vårt eget bokbinderi.

Vår historia

Wikströms grundades 1917 av Karl Wikström och övertogs 1957 av boktryckaren Sten Ericsson. Sedan dess har företaget funnits inom familjen.

Genom åren har utvecklingen förts framåt. Tekniken har förnyats och verksamheten breddats. Idag finns vi bland de främsta inom många områden; med specialister och utrustning som svarar upp mot Dina särskilda behov.
Men trots tillväxt och framåtanda finns en sak som aldrig förändras - ett genuint intresse för människor. Precis som med hantverkskunnande och tradition är det navet som allting kretsar runt.

Det är en viktig drivkraft som för med sig både närhet och engagemang.
Och inte minst, ett antal goda vänner på vägen.

Vi har förvaltat kunskapen

Det sägs att en tryckare är både envis och stolt. Tacka sjutton för det. Skrået är ett av de äldsta och resultatet av finstämd hantverksskicklighet. Hur mycket vi än breddar oss är det i tryckhallen du finner vår själ. Det är långt ifrån en slump att den ligger mitt i huset.

Idag kan du välja mellan traditionell offset eller digitaltryck, tekniken som gjort det möjligt att variera trycket och göra varje exemplar unikt. För ett par år sedan fanns inte det valet. Då blev vi först i landet med att se möjligheterna och introducera det som skulle medföra en ny era. Sedan dess har de flesta följt efter. Exemplet är typiskt för vår filosofi. Vi vill helt enkelt vara med och öppna de dörrar som ger nya möjligheter. Inte underligt att pulsen slår lite fortare i tryckhallen.

I vårt jobb finns inga genvägar!

Att trycka är mer än papper och färg. Det krävs ett grundligt och genomtänkt förarbete för att resultatet ska bli bra, både av den mänskliga handen och modern teknik. Varje jobb har sina förutsättningar, färger och former ska anpassas. Allt för att fästa en tanke på papper.

Som tur är har vi noggranna medarbetare som hjälper dig med alla justeringar. Förklarar hur de gör och varför. På så sätt kan du känna dig trygg under hela processen och förlita dig på att du får det du vill ha.

Små uttryck av omtanke

I vårt bokbinderi hjälper vi dig att sätta särskild prägel på din produkt. Förhöja intrycket och skapa egna specialeffekter. Vi har den teknik och kunskap som krävs för att sätta pricken över i. För trots allt är det helhetsintrycket som räknas - ett faktum som innebär att vi inte nöjer oss förrän du fått din produkt levererad. Tydligt märkt med artikel och kvantitet. I rätt tid och på rätt plats.

Som den gången vi packade broschyrer i två resväskor och själva levererade till New York. Eller med några timmars varsel tog oss till London för att lämna ett antal korrektur. Inte ens ordinarie expresskurir hann med då. De resorna, de kunderna och de prospekten skulle vi kunna berätta mycket om. Pröva oss. Vi fortsätter gärna att överraska.

Vi älskar drivna människor

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med duktiga medarbetare med stort engagemang för den grafiska branschen.

Skicka gärna ett mail angående ditt intresse tillsammans med ditt CV till 
asa.grunewald@wikstroms.se