Vi tänker på miljövänligt tryck

Hållbarhet

Våra svanar sitter inte i sjön - vi trycker dem på papper i stället. På så sätt kan du vara säker på att du bidrar till en bättre miljö.

Vi var bland de första att arbeta för en miljövänlig tryckprocess och vi tycker att det är viktigt med hållbarhetsarbetet. För det tar aldrig slut utan är en process under ständig utveckling. Inom materialanvändning, produktionsprocesser och hantering av avfall.

Exempelvis har vi avvecklat all kemihantering när det gäller plåtframställning. Vi använder numera bara tryckplåt som framkallas av fuktvattnet direkt i tryckpressen.

Självklart kan du få dina trycksaker miljömärkta hos oss. Det är vårt sätt att bidra till en bättre levnadsmiljö. För både oss själva och kommande generationer.

 

  • Svanen är en miljömärkning för själva tryckprocessen som tar hänsyn till många faktorer, exempelvis papper, kemi- och energiförbrukning samt återvinning.

  • FSC® (Forest Stewardship Council®) certifiering innebär att pappret är tillverkat av råvara från ett ansvarsfullt skogsbruk, och man ska kunna spåra pappret tillbaka till skogsägaren. Fråga oss gärna om FSC®-märkta produkter!

  • Plan Vivo: Genom Plan Vivo kan du klimatkompensera de koldioxidutsläpp som uppkommit vid tillverkningen av pappret för just ditt jobb. Detta sker genom stöd till småjordbruk och trädplantering i Malawi.

  • Climate Partner: Wikströms samarbetar med Climate Partner i kampen mot global uppvärmning. CO2-utsläpp kompenseras genom stöd till olika internationellt godkända klimatprojekt. Varje kompensrad produkt får ett unikt ID-nummer och dess miljöpåverkan redovisas öppet på climatepartner.com.
Svanenmärkning att svana gör skillnad
FSC-1-med-cert
klimatkompensation_281x192 (1)
climatepartner_logo
est-wikstroms-3

ERFARENHET

Wikströms Tryckeri grundades 1917.
Vi är Uppsalas största tryckeri och levererar även dagligen till Stockholm.

FRÅN IDÉ TILL FÄRDIG LEVERANS

TRYCK

Från små till stora upplagor.
I rätt kvalitet.

PRODUKTER

Se alla våra produkter här.

MILJÖ

Vi är Svanenmärkta, FSC®- märkta och klimatkompenserade.